Изминаха три години откакто  обявиха развода си през май 2021

...
Изминаха три години откакто  обявиха развода си през май 2021
Коментари Харесай

Как Мелинда Гейтс окончателно прекрати всякакви отношения с Бил Гейтс

Изминаха три години откогато  обявиха развода си през май 2021 година Тогава към този момент някогашната брачна половинка на милиардера показа, че ще остане в взаимната им благотворителна организация Bill & Melinda Gates Foundation за две години, като двамата ще се опитат дружно да я управляват. Въпреки че този период изчете през 2023 година, предишният юли Мелинда Френч Гейтс разкри пред The Wall Street Journal, че е решила да остане като съпредседател.
 Защо Бил Гейтс продава суперяхтите си
Защо Бил Гейтс продава суперяхтите си

Какво се знае досега

Сега, съвсем година по-късно обаче, самата тя афишира, че е взела решението да се отдръпна дефинитивно от Bill & Melinda Gates Foundation и е подала оставка. Тя влиза в действие от 7 юни.

" Моментът е подобаващ за мен да продължа напред към идната глава от моята филантропия ", написа  в изказване в обществената мрежа X.

Тя прибавя, че е заделила " спомагателни 12.5 милиарда $, които да посветя на моята работа в името на дамите и фамилиите ", с помощта на съглашение с някогашния си брачен партньор.

— Melinda French Gates (@melindagates)
Той е коментирал оставката на Мелинда в свое изказване, в което написа: " Съжалявам да видя по какъв начин Мелинда си потегля, само че съм сигурен, че тя ще има голямо въздействие в бъдещата си филантропска активност ".

Началото на Bill & Melinda Gates Foundation датира още от 2000 година, когато слага за цел да се бори с бедността, заболяванията и неравенството по целия свят. Дейността на организацията е известна и с въздействието си в публичното опазване на здравето, а също така и играе значима роля в битката с полиомиелита и маларията.
 Снимка 530306

Според Business Insider повода за напускането на  е обвързвана с разделянето на към този момент някогашните съпрузи в ползите им по отношение на фондацията. Още през 2021 година изданието писа, че е научило от източници, че милиардерът се е фокусирал повече върху световното опазване на здравето и климатичната рецесия, до момента в който някогашната му брачна половинка е наблегнала на световното развиване, равенството сред половете и просветителните стратегии на Съединени американски щати.

" И Бил, и Мелинда имат свои лични цели и това просто основава прочут стрес, комплициране и безпорядък ", са били думите на един от чиновниците тогава.
 Амал Клуни, Мишел Обама и Мелинда Френч в Малави - обединени, с цел да спрат детските бракове
Какво събра Амал Клуни, Мишел Обама и Мелинда Гейтс

Трите работят за една цел

В началото на 2022 година пък се появиха изказвания, че Мелинда Гейтс действително не дава по-голямата част от положението си, което съгласно Bloomberg е 13.3 милиарда $. Някои от даренията ѝ са за нейните Pivotal Ventures и Pivotal Philanthropies Foundation, като и двете са фокусирани върху обществения напредък и " разширението на властта и въздействието на дамите в Съединените щати ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР